A baba egy nappal a születése előtt beszélget az Istennel:"Nem tudom, hogyan kell világra jönnöm."Isten szól:"Küldök neked egy angyalt, aki segíteni fog." -"De nem értem a nyelvét." -"A kiválasztott angyal megtaníja neked az ő nyelvét.Minden rossztól megóv." -"Hogyan és mikor jövök vissza hozzád?" -"Az angyalod mindent elmond neked!" -"Hogyan hívják az angyalomat?" -"Neked csak egy a lényeg: Te úgy hívod, MAMA"

Tuesday, August 21, 2007

Lellei Dellei

Csodálatos nyarunk volt. Manócskával ketten felcsaptunk balatoni lakosoknak, papi pedig kivette a péntekeket és a hétfőket, hogy ne kelljen teljesen nélküleznie a családját. Kisgyermekünk prímán érezte magát, egész nap a jó levegőn bóklászott, homokozott, délután strandolt. Felvásároltuk a környék összes létező pattogó gumilabdáját, néha vidámparkban is voltunk, ahol mindenképpen kellett pecázni egy mágneshalat, amiért cserébe mindig lehetett választani egy újabb labdát. Nem jövünk ki a labda-körforgásból. Az idei nyár slágere a kukorica és a tölcséres, de csakis a tölcséres fagyi volt, rossz időben pedig a kisvakond és az autó dvd. Este nagyokat meséltünk. Slágerkönyv A vidám pöfivonat, kellemesen rímelő lapozó, abszolút kedvenc, a borító még jó éjszakát puszikát is kap. Szép, egészséges színe lett a kincsemnek, kentem folyton a bőrét, rém nehezen tűrte, iszonyatos hiszti árán sikerült a művelet, napsapkával dettó ugyanez. Akarat az amúgy is van, ugye. De legalább már elkezdett érthetően beszélni ez valamelyest megkönnyíti a társalgást. Rendesen feljavult a szókincse a gyermeknek, helyenként már mondatokat is mond, sőt ragoz! Például: "mamika, kérsz?, olyan papi autója, olyan nagypapa autója, nagypapa elment, oma hol?, nem jó, Zsozsó szedi bííkát, toyota, koda, ope, meeci, (és ha már valamit ún:) KÉSZ, KÉSZ, KÉSZ, vagy vége". Imádja a motorokat, ha meghallja :"Halljod a mocit?"( Zsombika találmány) és a vonatoknál : "Halljod a sihut?" és válaszol is " Halljom". Persze folyton siet, szalad, rohan, nyargal, minek eredménye két varras térdecske, puklik és kékfoltok, szóval egy igazi fiúgyerek. Pancsolás is volt bőven, délelőtt a medencében hűsölt, délután a Balcsiban ugrándozott, persze karúszó vagy úszógumi szóba sem jöhetett, mert ő ugye már nagyfiú és valóban nagyon ügyesen szelte a habokat, igencsak hasznos volt ez a babaúszás. Sok hattyú is volt idén, talán még egyik évben sem láttam ennyit. Gyakran etettük őket, Manócska néha akkora vehemenciával dobta a kiflivéget, hogy majdnem utána is repült a hattyúk közé a bokáig érő vízbe. Kristófkának "hölgyvendége" is volt ám. Linett baba és anyukája lejöttek hozzánk egyik héten néhány napra és nagyokat pancsoltak és játszottak együtt. Alig hazament Linett, megérkezett a szomszédba Máté baba, aki egy hónapot maradt. Kristóf nagyon megszerette a kisfiút. Unokatestvérei is mind nyaraltak velünk egy kicsit. Zsombi és Lilla egy hétig voltak velünk, Dettike pedig négy napra jött szüleivel. Nagyszülők, nagybácsik, nagynénik, mindenki jött. Hajókáztunk, vitorláztunk, ír táncosokat is láttunk, kirakodóvásár, borhét, barátok, szép esték, koncertek- Bikini-, amit sajnos idén sem bírtunk kivárni :( , de legalább egy szuper fotónk lett az estéről :) ... Mindent összevetve, nyugodtan elmondhatjuk: Pompás kis nyár volt az idei is!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

 
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers