A baba egy nappal a születése előtt beszélget az Istennel:"Nem tudom, hogyan kell világra jönnöm."Isten szól:"Küldök neked egy angyalt, aki segíteni fog." -"De nem értem a nyelvét." -"A kiválasztott angyal megtaníja neked az ő nyelvét.Minden rossztól megóv." -"Hogyan és mikor jövök vissza hozzád?" -"Az angyalod mindent elmond neked!" -"Hogyan hívják az angyalomat?" -"Neked csak egy a lényeg: Te úgy hívod, MAMA"

Saturday, November 25, 2006

Nádtá

Kristóf szereti a labdákat.Nagyon.Akármerre megyünk, -legyen az játszótér, üzlet, vagy vendégség-neki labda kell. Így eshet meg az, hogy már van focilabdánk, sárgalabdánk, pöttyös, tehenes, pink, rücskös, pattogós, puha, kicsi és nagy, csörgős és zörgős : LABDÁNK! Régebben, olyan szépen mondta: "lap-da".Egy időben, minden, ami kerek volt, egyszerűen a LAP-DA jelzőt kapta, aztán szépen elkezdte jókor, jó helyen használni. Persze mi, a szülők, rém büszkék voltunk a csemeténkre, mikor nyáron, a Foci VB alatt, a televíziót tapigálva, hangosan ismételgette :lap-da, lap-da!! Naná, hogy hiába korrigáltuk valahányszor a "P"-t "B"-re, ő lelkesen sivalkodott a labda láttán.Mire fáradozásunk normál estben meghozta volna gyümölcsét és jól kezdte volna használni a mássalhangzókat, egyik napról a másikra, egyszerűen a LAP-DA átalakult nátává. És azóta is, ha labdát lát, rámutat, "nátá, nádda, nádtá"...mi meg kezdhetjük előlről a magyrázkodást:labda, igen labda :))
Egyedül a cica maradt cica.Merthogy kisfiúnk nem csak és kizárólag a labdákért van oda, de az élő állatokért is.A szüleimnél nemrégiben lett újra kiscica, mert sajnos Leila,- a feketebundás asszonyság- eltávozott az örök vadászmezőkre.. :( Mivel macska nélkül megáll az élet, kellett egy kismacskusz.Szerencsémre éppen jókor jelent meg Virágnál 3 pajkos kisállat, akiknek sürgősen kellett szerető gazdi, így tettünk hát szert Lolára.Örökbefogadtuk :) Kristóf valahányszor meglátja Lolát, sivítozva kergeti, meg szeretné fogni, de valamiért Lola, nem annyira rajong eme ötletért és azonnal menekülőre fogja.Kristóf persze próbál ilyenkor utána kommandózni, de Lola sokkal gyorsabb ennél, mintsem hagyná magát elkapni. Így néha ölbe veszem és odatartom a fiamnak : Ciróka-maróka cicának! (a ciróka-maróka nálunk a simogatás egyezményes jele :) és általában érti is és simogat.Ám Lolánál valahogy nem mindig sikerül.Tisztára megvadul a közelségétől, meg akarja fogni, tartani, akár egy játékcicát és meg is kóstolná, ha hagynám...de azt már nem.Közben örömében sikongat, Lola meg frászt kap. Ilyen a macskaélet :) Legalábbis , ha illetékes macskának legnagyobb rajongója egy majd másfél éves kislegyény :)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

 
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers