A baba egy nappal a születése előtt beszélget az Istennel:"Nem tudom, hogyan kell világra jönnöm."Isten szól:"Küldök neked egy angyalt, aki segíteni fog." -"De nem értem a nyelvét." -"A kiválasztott angyal megtaníja neked az ő nyelvét.Minden rossztól megóv." -"Hogyan és mikor jövök vissza hozzád?" -"Az angyalod mindent elmond neked!" -"Hogyan hívják az angyalomat?" -"Neked csak egy a lényeg: Te úgy hívod, MAMA"

Monday, March 19, 2007

Hosszú hétvége

Jó kis hosszú családi hétvégénk volt.Március 15.-ét családi körben ünnepeltük, hisz nem is mertünk volna a zavargások miatt a városban programozni, no de volt jobb dolgunk is. A papámnak az 59. születésnapját, valamint Kristófka 2. névnapját megünnepelni! Jó kis buli kerekedett Palotán. Gáborka hiányzott mindössze, neki dolgoznia kellett, sajnos... Gyönyörű időnk volt, egész délelőtt a kertben voltunk a gyerekekkel, nagyot játszottunk. Petike finomat főzött nekünk, mindenki jól be is lakmározott. Ajándéközön is volt - elvégre két ünnepeltünk is akadt -, sőt mi több, még én is kaptam ajándékot, mert Petike és Hajni még a szülinapomra köszöntöttek és tortát is sütöttem, aminek szintén nagy sikere volt. 16.-án kimentünk a repülőgép múzeumba, ám apával megállapítottuk, hogy kisfiúnk jobban szereti a működő repcsiket :) Azért jól elvolt, elnézegette a gépeket, de nem volt az igazi. A múltkor a teraszt jobban élvezte. :) Szombaton reggel elindultunk Párkányba, Csapi is jött velünk. Jó kis kirándulás volt. Esztergomban megnéztük a barátaink házát, most építkeznek, egész szépen haladnak és csudiszép lesz, ha végre elkészül. Párkányban,- miután jól bevásároltunk a helyi közértben -, szerettünk volna ebédelni, de az étteremben egy darab szabad asztal nem volt. Még szerencse, hogy az odaúton megálltunk Pilisvörösváron az Emilnél és bedobtunk egy kávét meg némi sütit, így legalább kibírtuk hazáig. Este jött a Viki barátnőm, aki egyébként Zalaegerszegen lakik és igen ritkán van Pesten. Nos, a fiúk jóvoltából csaptunk egy igazán csajos, lumpolós estét! Amolyan tibeti teaházas, dumcsizós, indiai éttermes, városban sétálgatós, éjfélre hazaérős estét :) !!! Vasárnap nagyot játszótereztünk, mi hárman, a kis család...

Sunday, March 11, 2007



Frankfurt

Pénteken elutaztam az apukámmal Frankfurtba és olyan szép napom volt, mint már régen nem! Korán reggel indultunk a Malévval, a papa ellátott jó sok költőpénzzel, - Béla barátom erre azt mondta : "ja kérem, könnyű így vásárolni menni" - napijegyet váltott nekem és elindultam a városba, ő meg egy másikba... A főpályaudvarig vonatoztam, ami 13 perc volt mindössze és onnan gyalogoltam be végig a Kaiserstrasse-n. Felfrissítettem a ruhatáram!!!
Vettem sok szép felsőt, egy jó kis farmert, uracskámnak két szép nyakkendőt és kisfiúnknak is jó pár szépséget :) Negyed kettőkor találkoztam a papával, aki a kimerítő vásárló-túrám után meghívott egy olasz vendéglőbe ebédelni és már indultunk is vissza a reptérre, ahol a folyadék miatt komplett diliház volt. három átvilágítás, kilométeres sorok mindenhol, övet le, cipőt le, táska kinyit stb. Éppen csak annyi időnk maradt, hogy a Duty Free shopban még egy kicsit körülnézzünk és még egy parfűmöt is választhattam magamnak. Papa vett mamának is egyet, kisunokáknak némi édességet és még ezt-azt. Most már aztán tényleg nagyon kellett sietnünk. A pénztárnál speciális zacskóba helyezték a folyadékokat, amolyan felnyithatatlanba. A tranzitban összefutottunk még Niki kolleganőmmel, aki tanfolyamról tartott hazafelé. A délutáni Lufthansaval jöttünk haza. Jó utunk és nagyon szép napom volt! Köszönöm papa!

Wednesday, March 07, 2007

Születésnap

Bizony 26 lettem idén. Legutóbbi bejegyzésem éppen aznap firkantottam, szándékosan kihagyva a születésnapom tényét. Pontosan emlékszem még 14 éves koromra, amikor valaki a koromat kérdezte, rendszerint úgy fogalmaztam, "15 leszek" és még ki is húztam magam :) Idén még egy nappal a születésnapom előtt is azt mondtam volna, ha valaki kérdi : 25 vagyok, kérem szépen. Vicces, nem? Idén kicsit előbbre hoztuk a köszöntést, hiszen ahogy bővült a család, egyre nehezebben lehetett összetrombitálni mindenkit Bakonyi ágon,-így idén sem volt ez másként- hiszen az ember egészen belezavarodik a reptéri beosztások és gyerekbetegségek váltakozásába, de ez persze normális, mi már csak egy ilyen igazi nagy, hangos család vagyunk !! :) 24.-én tehát Petikével összevont szülinapot tartottunk Palotán.Gáborkáék fel is köszöntöttek, még a névnapomra is utólag, mint mondom a szervezés ugye.. Kaptam egy nagyon szuper kis terepmintás pólót, belga pralinét és két Tupperware edényt, aminek nagyon örültem. Azonban a napján sem maradtam ám le semmiről, sőt. Reggel mindjárt jött az apukám egy gyönyörűséges csokor orchideával kezében és néhány szerszámmal, hogy megszerelje az időközben Manócska által is igencsak igénybevett villanykapcsolónkat, ami már egy ideje feladta a szolgálatot. Kicsit később az anyukám is befutott, ő hozta a másik ajándékot egy szépséges képeslapot és készpénzt, amit szigorúan maszírozós szépülésre költhetek el :) Meglesz kérem, meglesz! Férjem uram láb-bibijére való tekintettel idén magam mentem a cukiba tortát választani.




Fini epertortám lett és a cukrászdás leány legnagyobb örömömre megállapította, hogy sokkal fiatalabbnak látszom - lehet , hogy csak a két copfom tévesztette meg? :) Azt hiszem máskor is odamegyek sütiért :) El is határoztam, hogy ezek után csakis 22 évesnek mondom majd magam. ( Habár kezdődő szarkalábaim úgyis elárulnak valószínűleg, de azért a móka megér ennyit.) Tortám mellé apácskától szép pólókat, összesen hármat, csokit és szintén egy orchideacsokrot kaptam. Azt mondta, ha felgyógyul, vacsizni is elvisz. Ajándék-hegyek hát, temérdek sms, e-mail, üzenet. A hét folyamán apácska családja is felköszöntött, így további ajándékokkal gazdagodtam, úgy mint kardigán, megint csoki és egy szép nagy fürdőlepedővel, ami csak az enyém ;)
További hírek: Tegnap kirándultunk a reptérre, mert szép idő volt és lehetett a teraszon nézelődni és a kisfiúnk... hát már most igazi repteres!!! Nagyon élvezte! Hiába, ezt a fajta nevelést, nem lehet elég korán elkezdeni! Mondanom sem kell, hogy a "repülő" szó már szerepel a szavai közt :) Pénteken megyek az apukámmal Frankfurtba vásárolni!!! Yipppppieeeeeee! Alig várom! Szuper lesz! Manócskának úgy bevásárolok, de úgy!!!!!!!!!

 
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers